Brandweer Zone Antwerpen

Experimenteren met vuurwerk is niet ok, een spelletje spelen wél!

mini-game

webapp

De brandweer is zoveel meer dan een brandje blussen. De brandweer van Antwerpen heeft ook een preventieve en educatieve rol in de maatschappij. Omdat het eindejaar toch weer stilaan in het zicht komt, besloot de Brandweer Zone Antwerpen een volledige sensibilierende campagne, incl. lessenpakket en presentaties, op te bouwen rond de risico’s van vuurwerk. Elk jaar gebeuren er spijtige en vermijdbare ongevallen met vuurwerk, vooral bij experimenten door jongeren. Om de jongeren van Antwerpen (en omstreken) bewust te maken van de risico’s werd er voor scholen en organisaties een zeer uitgebreide toolkit uitgewerkt. Om deze campagne wat kracht en visibiliteit bij te brengen, vroeg BZA aan Colorado om een mini-game te ontwikkelen. Een mini-game die jongeren moet betrekken bij de werking van de brandweer. Meer informatie op  https://www.brandweerinformatiecentrum.be/4veilig.

Concept

De mini-game maydaymayday112.be laat de jongeren in de huid kruipen van een autovoerder bij de brandweer. Het doel is om met het team zo snel als mogelijk op de plaats van het onheil te geraken. Onderweg zijn er talloze obstakels die de autovoerder moet ontwijken om geen tijd te verliezen en schade aan het voertuig te vermijden. Ook vuurwerk onderweg is zeker een te mijden obstakel. Leg het parcours zo snel mogelijk af met zo weinig mogelijk schade aan het voertuig en rij jezelf in de top 3 van beste autovoerders van Antwerpen!

Uitwerking

We werkten de game volledig op maat uit met het javascript-framework “Phaser”. We creeërden de verschillende assets, waaronder de mooie skyline van Antwerpen. Als loader maakten we een leuke animatie met wat basis uitleg over het spel. Het spel werd geoptimaliseerd voor gebruik op de smartphone, maar is ook te spelen op de desktop computer.

Experimenteren met vuurwerk is niet ok, een spelletje spelen wél!
Experimenteren met vuurwerk is niet ok, een spelletje spelen wél!