Prinses Christina Concours

Een samenwerking waar muziek in zit

Al in 2015 kwamen de hoog opgeschoten Hollanders uit het noorden naar Antwerpen afgezakt om kennis te maken… en om te vragen of we geen zin hadden om mee een wedstrijd uit de grond te stampen. Een muziekwedstrijd voor kinderen tussen 4 en 12 dan nog. En of we er zin in hadden!

Nu bijna 9 jaar later is die muziekwedstrijd er nog altijd… maar zijn er ook 3 andere wedstrijden (pardon: concoursen) volledig gedigitaliseerd en heeft het PCC-platform een nieuw hoogtepunt bereikt: ruim 6000 deelnames en 4000 accounts werden al geregistreerd. Met tal van zeer originele, leuke, maar ook straffe filmpjes. Jongeren aanzetten tot het maken van muziek is een gave, een gave die het Prinses Christina Concours, tezamen met Colorado perfect weet in te zetten.

Een platform met vele gezichten (en gebruikers)

Voor de allerkleinsten is een specifieke De Muziekwedstrijd-app. Via de app kan je zeer gemakkelijk registreren en een filmpje opnemen en doorsturen. Van de jury krijg je persoonlijke feedback én een diploma. Oh ja, opa en oma (en eigenlijk iedereen) kunnen ook op filmpjes gaan stemmen, zodat je kans maakt op leuke prijzen.

Daarnaast ook een website met nieuws en up-to-date informatie over De Muziekwedstrijd en is ook het stemmen daar geïntegreerd.

Voor de iets ouderen zijn er 3 concoursen, het klassiek concours, het compositie concours en het Jazz-concours. Deze 3 concoursen krijgen een prominente plek op de website van het Prinses Christina Concours. Het inschrijven voor die concoursen, het opladen van een deelname of studievideo en de beoordeling is volledig digitaal en online te doorlopen.

De halve finales en finale van de verschillende concoursen worden live georganiseerd… maar ook het stemmen vanuit vlak na het optreden gebeurt online via het PCC-platform. Op die manier wordt alle data gecentraliseerd.

Voor de event-organisatoren en juryleden van het Prinses Christina Concours werd een custom webapplicatie gebouwd op maat. Een UI-interface op de gigantische databank van deelnames, video’s en muzikantgegevens. Via handige lijsten hebben de mensen van PCC steeds de vinger aan de pols voor hun lopende concoursen en kunnen ze zich focussen op wat écht belangrijk is… luisteren naar goede muziek.

Prinses Christina Concours

Ook een wild idee voor een App of webplatform? Shoot!

Boek een gesprek